Turkse Ezogelin soep van Ulker Bizim

Turkse Ezogelin soep van Ulker Bizim
Turkse Ezogelin soep van Ulker Bizim
Heerlijke soep aan de vooravond van het Turkse huwelijk
€ 0,75
Prezzo per Stuk
Quantità: 
Ordine
 

Specificaties

Merk: Ulker Bizim      
Gewicht: 80 gram
Inhoud:               Turkse Ezogelin soep voor 4 personen                                 


​Beschrijving


Het is een traditie geworden in het zuidoosten van Anatolië om bruiden Ezogelin-soep te voeren aan de vooravond van hun huwelijk om de onzekerheid en ontberingen die voor ons liggen te symboliseren.

Hoe maak je deze soep?
 
  • 1 grote ui, heel fijn in blokjes gesneden
  • 1 ½ kopjes splitsen Rode linzen
  • ½ kopje Baldo Rice
  • 3 teentjes knoflook, in kleine blokjes gesneden
  • ¼ kopje Grove Bulgur-tarwe
  • 1 ophopende eetlepels. meel
  • 4 eetl. boter
  • 2 eetl. Virgin olijfolie
  • 1 grote trostomaat, geschild, fijngehakt
  • 2 eetl. zoete rode peperpasta of tomatenpuree
  • 8 kopjes rundvlees of kippenbouillon
  • 2 tl. zout
  • 1 theelepel. hete rode peper Urfa-vlokken, naar smaak aanpassen
  • 1 tsp. paprika
  • 2 theelepels gedroogde munt
  • citroenpartjes
Voorbereidingen
  1. Smelt 2 eetlepels van boter in een grote pan (met deksel) met 2 eetl. van olijfolie van eerste persing. Voeg de ui en knoflook toe, bak en roer zachtjes met een houten lepel op laag vuur tot ze zacht en transparant zijn.
  2. Voeg de bloem toe en blijf roeren, zorg ervoor dat je de bloem niet verbrandt.
  3. Meng de fijngehakte tomaat en de pasta naar keuze toe. Blijf roeren. Voeg een kleine hoeveelheid water toe (2-3 eetl.) En de paprika + Urfa rode pepervlokken.
  4. Begin langzaam met het schenken van de runder- / kippenbouillon en blijf roeren, zorg ervoor dat de inhoud goed mengt en langzaam kookt.
  5. Voeg nu je rijst, bulgur en linzen toe aan de pan. (was ze van tevoren) Voeg zout naar smaak toe, blijf de consistentie en smaak controleren. sudderen gedurende 20 minuten totdat de pulsen zacht zijn en de gewenste dikte natuurlijk wordt bereikt volgens de voorkeur.
  6. Smelt de resterende boter in een koekenpan, je kunt in dit stadium wat paprika, munt en Urfa rode pepervlokken toevoegen of je kunt later toevoegen als je dat wilt. Roer het snel op laag vuur, zonder de vlokken te verbranden en giet de soep geserveerd in een kom, met een royale citroen.
  7. Dompel Turks brood onder. Herhaling.
Vragen over Turkse Soepen?

Stuur gerust een mail naar ons team; info@bazaaro.nl


 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.